پرده اول: کامنت بدون شرح یک دوست طرقی
زماني نه چندان دور از شرق به غرب روستاهايي از "طرق "منفك شدند كه قرن ها جزو طرق محسوب مي شدند و تاريخ مكتوب وغير مكتوب منطقه گواه اين مدعي است. برخي روستاها و اماكني كه بخشي از طرق تلقي مي شدند ،عبارت بودند از: نسران، اسپيدان، ميلاجرد، ابيازن،تاج آباد،حميديه،رحمت آباد،مزده ،نيه،مناطق ومحلات اصلي طرق،سركپه،چال هاشم ،باغستان بالا،آبكشه،ورگوران،،كشه،لياسن،قله کركس، طار ، كوهن ، يحيي آباد،آب سنجد،چاه ني،دمبه ديز،نظام آباد،باغ ميران،هيني،كلهرود،سرمرغ،پنج سر،دهلر،بيدشك،نچفت وسه كه هريك از اين روستاها ومحل ها تاريخ وداستان ويژه اي در دل خود نهفته دارند و متاسفانه در حال فراموشي است... .
اين روزها در اواخر مهر ونزديكي آبان قرار داريم ويادي از روستاي سه ،روستايي تاريخي كه تاچندي پيش از روستاهاي طرق به حساب مي آمد ،نموديم؛ ديار سيدفرهاد كه طرقيان قديمي داستان تهور وآوارگي وكوه نشيني اورا فراوان مي گفتنه اند؛ظاهرا در اين ايام سيد فرهاد صفوي سهي ؛اين دلير مرد،شجاع وبي باك،مردم دوست ،خداپرست ومبارز خستگي ناپذيرسالهاي١٣٠١-١٣٠٨يا ١٣١١حكومت پهلوي ،سرانجام با دسيسه وهمدستي برخي افراد محلي كشته مي شود.
مردي كه مي گويندبه رشادت،شهامت،دفاع از ناموس،دستگيري از فقرا در برابر اغنيا وكارهاي حيرت انگيز ،شهره بود، باقواي رضاخاني در افتاد وتسليم نشد،سيدي كه جد ششم او به شاه سلطان حسين صفوي مي رسيد ورضا شاه مرعوب ونگران اعمال عجيب ومتهورانه ودرتعقيب او بود... تا اينكه با عوامل خويش سرانجام در چنين روزهايي به حيات او پايان داد.
پرده دوم: بیوگرافی
این تصویر مربوط به شخص سید فرهاد سهی است . تصویر به طور مستقیم از فرزند سیدفرهاد که بیش از ۶۰سال دارد و ساکن تهران است، به دست من رسیده است. ماجرا از این قرار است که فرزند سیدفرهاد با پدر بنده سابقه دوستی دارند. وی که نام خانوادگی خود را به دلایلی تغییر داده است، بعد از چندین سال از گذشت انقلاب، اخیرا از تهران به میمه آمد تا تجدید دیداری با دوست قدیمی خود داشته باشد و نیز به برخی مشکلات خود در روستای سه رسیدگی کند. از طرفی، چون نام پدر بنده را هم پدر بزرگ به عشق سیدفرهاد ، فرهاد گذاشته است ،ابوی بنده طلب تصویری از سیدفرهاد کرد و مراد حاصل شد.
اما بیوگرافی سیدفرهاد را دوست فرزانه و محقق جناب آقای محمدتقی معینیان زحمت تحقیق و گردآوری آن را کشیده اند که ۱۳۸۵ در همین وبلاگ منتشر شد. حال بار دیگر نگاهی به اسطوره سیدفرهاد سهی:
مبارزات سید فرهاد سهی ( علیه حکومت پهلوی 1301 تا 1308 )
سید فرهاد نوابی یکی از اهالی قریه سه از توابع شهرستان برخوار و میمه از شجره سادات صفوی بود که از جد ششم به شاه سلطان حسین صفوی می رسید . مرحوم سید فرهاد بنا بر اصرار پدرش در سن 23 سالگی در نیروی ژاندارمری به عنوان قره سوار استخدام می شود در بدو استخدام به مدت 4سال در گروهان ژاندارمری قم با درجه گروهبانی انجام وظیفه می کند . در این مدت در ماموریتی به اتفاق فرمانده گروهان ژاندارمری قم ( سلطان غلامعلی خان گمرکچی قمی ) برای دستگیری علی تجره ای یکی از یاغیان محلی به منطقه خوانسار و گلپایان می روند . در طی این ماموریت ، سلطان غلامعلی به بهانه های گوناگون از بعضی کسبه و تجار اخاذی می کند و رشوه می گیرد ........
بقیه ماجرا را در لینک های ذیل یگیری کنید:
اسطوره سّید فرهاد سهی - قسمت اول
اسطوره سیّد فرهاد سهی - قسمت دوم
داستان کامل سید فرهاد در کتاب میمه شهری گمنام در حاشیه کویر اثر جناب آقاي محمدتقی معینیان آمده است.