Quantcast
Channel: ميمه اي ها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 216

مرحوم حاج قیصر خان گرانمایه - (4)

$
0
0

ماجرای زندانی و تبعید شدن مرحوم گرانمایه

«نویسنده و محقق: محمد تقی معینیان»

در اواخر سال 1337 به تحریک چند تن از تجار خناس کاشانی ، تعداد از اهالی شهر جوشقان به سرگردگی (مرحوم هوشنگ حیدری مورچه خورتی) فتنه و توطئه ای را علیه یکپارچگی بخش  میمه و تجزیه این بخش به دو بخش (بخش میمه وابسته به شهر اصفهان و بخش جوشقان وابسته به شهر کاشان ) آغاز کردند  در این ماجرا به صورت بسیار ابهام آمیز و شک برانگیز ( هوشنگ حیدری مورچه خورتی ) کشته شد و جنازه اش در صحاری کرج ( محل تبعیدش ) پیدا شد. با کشف جنازه این مرحوم ، با توجه به سوابق یک ساله درگیری های متعدد ، صاحب منصبان شهر میمه با مرحوم حیدری و حامیانش ، مرحوم حاج قیصرخان ، آقای حسام  خردمند (معاون وقت بخشداری و داماد مرحوم قیصر خان) مرحومین حاج حسین مقصودی ، غلامحسین حیدری معروف به (غلامحسین احمد) و حسن طلائی باز داشت و به جرم ضرب و شتم و اتهام شرکت در قتل مرحوم هوشنگ حیدری به 3 تا 15سال زندان محکوم شدند.

 

مرحوم قیصرخان به 5 سال زندان و دو سال تبعید در کاشان محکوم شد.( در بخشی از نامه مرحوم گرانمایه در زندان خطاب به اهالی شهر میمه آمده: بی گناه و بدون انجام هیچ جرم و گناهی باید مدتی در اینجا ( زندان ) باشم. اما هیچ جای نگرانی نیست مهر و محبت من به اهالی بزرگوار و محترم میمه ، تاثیرات غربت و زندان را برایم زایل می کند و دلشادم که بخش میمه از سیطره کاشان رها شد هر چند که باعث درد سر و مشقاتی برای اهالی و اینجانب گردیده است >>

و اما ماجرای تبعید مرحوم گرانمایه، بعد از آزادی مرحوم گرانمایه از زندان به دستور سازمان امنیت ( ساواک ) به مدت دو ماه وی در تهران نگه داشته می شود. روزی که این مرحوم از تهران به میمه می آید از جمله روزهایی است که شهر میمه کمتر به خود دیده است ، مردم میمه ( زن و مرد با ولوله و شادی مقدمش را گرامی داشتند ) از ابتدای ورودی شهر میمه ( جنب ساختمان فعلی شهرداری ) از وی استقبال و تا منزلش او را مشایعت کردند ، در این روز شوق و شادمانی ، سراپای مردم را فراگرفته بود. در این روز مرحوم قیصر خان ضمن بیان بخشی از خاطرات زندانش برای اهالی ، می گوید: من قاتل نبوده و هیچ دخالتی در قتل مرحوم هوشنگ خان حیدری نداشتم اما برای میمه و مردم میمه تا پای جان می ایستم و از هیچ کس و هیچ چیز نمی ترسم.( بعد از یک هفته ) سازمان امنیت وی را به جرم تحریک مردم و عدم ندامت از کرده های گذشته اش بازداشت و سپس ، به مدت دو سال به کاشان تبعید می گردد. هیچ مشکل و مانعی حتی زندان و تبعید نتوانست ، عشق و علاقه این بزرگوار به رشد و توسعه ، پیشرفت و آبادانی میمه باز دارد.

فعالیت های فرهنگی ( تالیفات)

مرحوم گرانمایه در کنار سایر فعالیت هایش و توجه ویژه اش به امور فرهنگی ، اهل مطالعه ، و دستی هم در تالیف داشت ، در اواخر عمراش دو جلد کتاب به نام های (نتیجه ایمان و سیری در مثنوی )که توسط وی تالیف شده بود. به چاپ رسید ، بر اساس شنیده ها یک جلد کتاب دیگر تحت عنوان ( عمری خدمت )شامل خاطرات فردی و حوادث و وقایع تاریخی شهر میمه  تالیف نموده که تاکنون به چاپ نرسیده است.

  

مرحوم حاج قیصر خان گرانمایه(1)

مرحوم حاج قیصر خان گرانمایه - (2)

مرحوم حاج قیصر خان گرانمایه - (3)


Viewing all articles
Browse latest Browse all 216

Trending Articles