نویسنده و محقق : محمدتقی معینیان
« در مطالب قبل ، حکایت پیگیری مرحوم گرانمایه برای استقرار ادارات و دوایر دولتی در میمه برای مخاطبان عزیز گفته شد. مرحو م گرانمایه دراین رابطه به اتفاق حسین نعمت الهی که جوانی تحصیل کرده واز خانواده تجارثروتمند اصفهان بوداستاندار ومدیران کل ادارات اصفهان رابه میمه دعوت می کنند. در این مهمانی از مهمانان پذیرائی شاهانه و مفصلی می شود و اینک باقی قضایا....
وظیفه مسئولین در قبال تلاشهای این بزرگ مرد
مردم بخش و شهر میمه تا نسلهای متمادی از اثرات و منافع تلاشهای این مرد بزرگ بهره خواهند گرفت و تا چندین نسل مدیون تلاشها و خدمات این راد مرد هستند. درست است که خدمات مرحوم گرانمایه جاودانی است وآمیخته به زوال نیست اما وظیفه مسئولین و مردم در قبال این چهره خدوم چیست؟
ارج نهادن و فراموش نکردن خدمات و تلاشهای این چهره خدوم و ماندگار شهرمان ، اهالی بزرگوار شهر میمه ، مردمی قدرشناس و فهیم اند. عشق و علاقه اهالی به مرحوم گرانمایه ، عشق و علاقه ای است قلبی و فراموش نشدنی ، پس از فوت این مرحوم شاهد بودیم که اهالی اجازه ندادند جنازه اش از شهر میمه بیرون برده شود ، با افتخار و شور و شوق وصف ناپذیری ، جنازه اش را در آغوش کشیدند و در گلزار شهدای شهر ، در کنار شهدای بزرگوار و در کنار قبور پدران و مادران خود به خاک سپردند تا هر شب جمعه در کنار مزارش حاضر شوند و با ذکر فاتحه ای دین خود را به این مرد بزرگ ادا کنند.
«بارها به چشم خود دیدم که مرحوم پدرم چه در زمان حیات و چه بعد از فوت مرحوم گرانمایه با شنیدن نام قیصرخان ، بخاطر علاقه وافری که به این مرحوم داشت در چشمانش اشک حلقه می زد».
و اما وظیفه مسئولین شهر در قبال ارج نهادن به 60 سال خدمات و تلاشهای این بزرگ مرد چیست؟شورای اسلامی شهر می تواند با نامگذاری حداقل یک مکان عمومی ، خدماتی و آموزشی نظیر (خیابان ، پارک ، مراکز درمانی و خدماتی) ،به نام وی وبا برگزاری کنگره بزرگداشت ، نصب تصاویرش در(( بیمارستان حضرت محمد (ص) ، درمانگاه میمه و دبیرستان شریعتی)) بعنوان بنیانگذار ، و در موزه ، بخشداری ،کتابخانه عمومی و کنار مرقدش با ذکر بخشی از خدماتش قدردانی کند.ن
همچنین پیشنهاد می گردد درمانگاه میمه ، پل زیرگذر خیابان انقلاب اسلامی ، بلوار جنوب گذر شهر میمه به منظور بزرگداشت و ارج نهادن به خدمات این بزرگ مردم و اقدام جهت معرفی و جلوگیری ا ز فراموش شدن این چهره ماندگار تاریخ مدنیت شهرمان ، نامگذاری گردد. خدایش بیا مرزد،واقعا زندگی این مرد تامل برانگیز وعبرت آموز و برای شهر ومنطقه میمه افتخار آمیزومایه مباهات است،هرمیمه ای که خون میمه ای در رگهایش جریان دارد باید به داشتن چنین مردانی ببالد.مردی که برای حفظ اقتداروهویت شهرمیمه،فداکاریهای بسیارنمودوباتحمل مشقات فراوان وچشیدن طعم تلخ زندان وتبعید باعث شدتاشهرمیمه درمنطقه همواره سرافراز و سربلند باشد ، مردی متدین، مقتدر،متفکرواندیشمند که تمام توان خودرا60سال صرف اقتدار، پیشرفت و رشد و توسعه بخش وشهر میمه نمود.
بخشی از شعر مرحوم عزیزالله خان صابری در رسای حاج قیصرخان
نوشیروان بمیرد ولی عدل او هنوز باقیست در جهان و کند دادگستری
جمشید جم که از همه عالم گرفت تاج دیدی که مُرد و نماند از او تاج افسری
دنیا سرای کهنه و ما کاروان او آئیم و می رویم یکی پس از دیگری
قیصر تو نیز شیوه نو شیروان بگیر تا عدل تو در این زمانه کند دادگستری
قیصر بود نام و گرانمایه است لقب تصدیق می کنم که در این بخش قیصری
گر رو میان به قیصر خود فخر می کنند در عصر خود ز قیصر روی تو بهتری
دارای عقل و علمی و دارای حسن خلق دارای اصل و شأن و ز نیکان تو برتری
پیوسته و مدام ز خلاق ذوالیمین باشد امید من که ز دریا گهر بری
وردم سنا و مدح تو از جان و دل ولی گه از گذر دوستی بنما یاد صابری
مرحوم حاج قیصر خان گرانمایه(1)
مرحوم حاج قیصر خان گرانمایه - (2)
مرحوم حاج قیصر خان گرانمایه - (3)
مرحوم حاج قیصر خان گرانمایه - (4)